Hellena Taylor ber fans att bojkotta nästa Bayonetta

För fans av spelserien Bayonetta är skådespelerskan Hellena Taylor mest känd som rösten bakom titelkaraktären. Men från och med nästa utgåva går istället jobbet till Jennifer Hale. Detta efter att Taylor erbjudits en skrattretande låg summa för att återvända till serien.

– Jag blev erbjuden en engångssumma på 4000 dollar. Det är förnedrande mot mig, efter all tid jag lagt ner för att jobba på min talang, och allt jag har gett till det här spelet och dess fans, säger hon i en video på Twitter som fått fansen att storma mot utvecklaren PlatinumGames.

Hellena Taylor ber nu spelare att bojkotta Bayonetta 3 och istället skänka pengarna till välgörenhet. Till saken hör att spelserien dragit in över 5 miljarder kronor i intäkter, så nog finns det pengar att betala alla medverkande vettiga löner.

Spelets skapare Hideki Kamiya skrev på Twitter att han är ”ledsen och bedrövad över att det sprids osanningar”, men hans konto har sedan dess försvunnit från plattformen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.