Ny spelstudio öppnar i Göteborg – Coffee Stain blir delägare

Lavapotion Coffee Stain

Idag avslöjade ett gäng spelbranschveteraner baserade i Göteborg att de öppnar en ny studio kallad Lavapotion. Skövdebaserade Coffee Stain har gått in som finansiär och delägare.

Lavapotion kommer utveckla strategispel med retrokänsla. Grundarna har en stark bakgrund inom mobilt och free to play men vänder den bakgrunden ryggen i och med denna satsning. Företaget kommer utveckla för PC och tablets med en traditionell affärsmodell där spelare köper spelet och sen får spela hur mycket de vill.

– Det känns otroligt befriande att slippa free to play-träsket och få arbeta med en investerare som bryr sig mer om spelupplevelsen än vinstmaximering, säger Lavapotions medgrundare Magnus Alm.

Det mesta kring det första projektet är fortfarande hemligt, men det handlar om ett spel inom strategigenren.

– När teamet bakom Lavapotion pitchade sin idé kände vi direkt att det var något vi var tvungna att vara med på, säger Anton Westbergh, VD på Coffee Stain.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.