Ny svensk indiestudio: Gone North Games

I höstas på Gamex 2013 kom jag i kontakt med studenter från Södertörns Högskola. De visade upp ett demo av deras spel A Story About My Uncle som 2012 nominerades till Årets Spel på The Swedish Game Awards. Nu har studenterna bildat studion Gone North Games och får hjälp av Coffee Stain Studios för att publicera spelet på Steam!

A Story About My Uncle är ett plattformsäventyr ur förstapersonsperspektivet och är helt utan våld. Spelaren ska ta sig igenom fantasifulla miljöer med hjälp av superhopp och en änterhake. I ett spelklimat dominerat av spel med våld som centralt gameplay är det trevligt med variation. Det ska bli spännande att se hur Gone North Games spel mäter sig mot resten av industrin. Jag är förväntansfull.

Du kan läsa mer om mina intryck av demot från Gamex 2013 här och om A Story About My Uncle och Gone North Games här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.