Svensk Indie på Gamex 2013: A Story About My Uncle

Med på Gamex 2013 fanns studenter från Södertörns Högskola som visade upp sitt spelprojekt A Story About My Uncle, ett plattformsspel ur förstapersonsperspektivet. I spelet ska man ta sig fram över en bergig hinderbana med svävande stenar och massiva pelare. Till sin hjälp har spelaren en dräkt som tillåter fall från höga höjder, en änterhake och riktigt långa hopp.

Under spelets gång återberättar huvudpersonen handlingen, på det sättet blir historien lite som en godnattsaga. Momenten är, tillsammans med ljudbilden, lugna och det faktum att spelet är våldsfritt bidrar till en upplevelse som skiljer sig från vanliga förstapersonsspel. Här blir varje passage av galna hopp själva utmaningen istället för utfyllnad  inför, de i andra spel,  ganska repetitiva striderna.

DSC_0591

Oliver Eriksson, studerande programmerare på Södertörns Högskola, berättade för mig att spelet från början var en skoluppgift som skulle utföras på tio veckor. De har nu återupptagit utvecklingen av spelet och målet är att så småningom släppa spelet.

Han tycker det har varit otroligt kul att vara på Gamex och visa upp spelet för allmänheten. Oliver log när jag frågade om drömmen var en anställning hos Valve. Han sa att planen är att han och de andra som utvecklar A Story About My Uncle ska bilda en egen studio.

Varvat önskar Oliver och de andra utvecklarna bakom A Story About My Uncle, stort lycka till. Skulle ni vara intresserade av veta mer om spelet kan ni gå in på dess sida och läsa.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.