Nya ryktet: Nästa Xbox går att använda offline

Ars Technica har snubblat över ett mejl som de påstår kommer från Microsoft, skriver Kotaku. Innehållet i mejlet är ett gott besked för alla Xbox-fans. Om det nu visar sig att det stämmer.

”Durango (kodnamnet för nya Xboxen) är designad för att leverera framtiden för underhållning samtidigt som det är framtaget för att vara tolerant mot dagens Internet” […] ”Det finns ett antal scenarier där våra användare förväntar sig att de ska kunna arbeta utan en Internetuppkoppling, och dessa borde fungera oavsett deras nuvarande uppkopplingsstatus. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till: spela en Blu-ray-skiva, titta på live-TV och spela ett singel player-spel.”

Med andra ord: Nästa Xbox kommer att fungera även utan en Internetuppkoppling. Suveränt!

Men det finns fler nyheter i det som ovan är citerat: den nya Xboxen kommer att rocka en HDMI-input, vilket gör att tv-boxar kommer att kunna kopplas in för att se på TV.

Men det är fortfarande osäkert hur långt offline-spelandet går, enligt Ars Technica. Möjligen kommer den att fungera precis som Xbox 360, det vill säga att man sätter in en skiva och spelar – allt offline. Men det är också möjligt att det kommer att fungera mer som Steam, att man installerar spelen online – men att man kan spela dem offline.

Microsoft vill inte ge några kommentarer när Kotaku når dem via mej.

”Vi är exalterade att dela mer om den nya generationen av spel, TV och underhållning den 21 maj, men har inget mer att dela med oss av just nu.”

Det finns alltså fortfarande frågetecken. Men det här är ett rykte som kommer att göra många Xbox-fans både glada och lättade.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.