Nytt Far Cry utannonserat – release redan i februari!

Under pågående The Game Awards passade Ubisoft på att avslöja planerna för Far Cry-serien. Den 15 februari nästa år släpps Far Cry New Dawn och spelet kan redan nu förbeställas för en kostnad av ca 450 spänn. Far Cry New Dawn utspelar sig i en postapokalyptisk värld sju år efter ett ödesdigert kärnvapenkrig. Platsen är åter igen Hope County.

Liv har börjat gro ut kaoset, men nu ställs överlevarna mot ett nytt hot: de hänsynslösa Highwaymen och deras ledare, tvillingarna Mickey och Lou. Dessa tvillingsystrar fostrades i lagens gränsområden; deras rövarband lever blott för dagen och har nu kommit till Hope County för att ta alla resurser åt sig själva. För att kunna stå emot detta förödande hot måste spelaren hjälpa överlevarna att bli starkare, göra vapen av skrot, skipa oväntade allianser och slåss för fortlevnad på denna nya, farliga mark.

Vid hembasen kommer spelaren att stå öga mot öga med the Highwaymen. Prosperity, som den kallas, är överlevarnas starkaste fäste. Det är här spelaren kan sätta ihop vapen, fordon och träna sina legosoldater – både nya och gamla ansikten. I takt med att spelaren kommer längre kan basen uppgraderas med starkare vapen och annan utrustning. Det är också från hembasen spelaren kan bege sig på expeditioner. För första gången i Far Crys historia görs dessa inte längre i ensamhet och de är spridda på unika platser över hela USA, från träskmark till kanjon. I expeditionsuppdragen gäller det att ta sig till platsen, leta reda på ett paket med dyrbara material och sedan hitta därifrån så snabbt som möjligt.

Far Cry New Dawn utvecklas av Ubisoft Montreal med stöd från Shanghai-, Kiev- och Bucharest-filialerna. Det är en självständig uppföljare till Far Cry 5 och utspelar sig i en färgrik, helt öppen värld. Dina största hot är tvillingarna, Mickey och Lou. Spelare kan rekrytera flera säregna legoknektar, eller bjuda in en vän till sitt spel för att kunna ta del av de oförutsägbara, oförglömliga tillfällen som Far Cry gjort sig känt för.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.