The Game Awards 2018: Summering

The Game Awards inleddes med ett sällsynt ögonblick. Vi är vana vid att se de olika profilerna presentera spel och tala om deras filosofi på sina respektive scener på mässor som E3 och liknande. Idag fick vi se Microsofts Phil Spencer, Playstations Shawn Layden och Nintendos Reggie Fils-Aime på samma scen. Lite speciellt ändå.

Musikunderhållning

I början av mässan fick vi musik av Hans Zimmer och Harry Gregson Williams. En snygg kombination av orkestrerad bombastik och elektroniska slingor startade galan. Deras musik fortsatte vara övergång mellan olika moment i början av galan. Bland de gästande musikerna hade vi bl.a. Gabby DaRienzo från teamet bakom Celeste.

En av de framträdanden som tog plats presenterades av Brian Bell och Rivers Cuomo från Weezer. Vi fick höra ”Devil Trigger” från Devil May Cry och tyvärr hade de otroligt dåligt ljud. Det kändes halvdant och gör sig garanterat bättre i spelet än live. Åtminstone i det här fallet, med den här typen av musik.

Vi fick även ett liveframträdande med musik från Red Dead Redemption 2. Denna ljudbild passade mycket bättre för evenemanget och kändes mer genuint. Vi får en sparsmakad låt med halvakustisk gitarr, banjo och riktigt snygg sång i stämmor. Sakta men säkert bygger framträdandet upp med trummor och fler instrument för att landa i ett snyggt vemod. Allt medan bakgrunden ger oss sekvenser från spelet i svart och rött.

Och priset går till…

Bästa narrativ presenterades av Jacksepticeye och Pokimane, kända från Youtube och Twitch.
Detroid: Become Human
God of War
Life is Strange 2: Episode 1
Marvel’s Spiderman
Red Dead Redemption 2

Vinnare – Red Dead Redemption 2

Bästa framträdande presenterades av Christoph Waltz och Rosa Salazar (Alita: Battle Angel).
Melissanthi Mahut (Assassin’s Creed Odyssey)
Bryan Dechart (Detroit)
Christofer Judge (God of War)
Yuri Lowenthal (Marvel’s Spiderman)
Roger Clark (Red Dead Redemption 2)

Vinnare – Roger Clark (Red Dead Redemption 2)

Bästa musik presenterades av Brandon Yuri (Panic at the Disco).
Celeste
God of War
Marvel’s Spiderman
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Octopath Traveller
Red Dead Redemption 2

Vinnare – Red Dead Redemption 2

Årets kreatör presenterades av Kratos och Atreyu, det vill säga Christopher Judge och Sunny Suljic.
Dr. Lupo
Myth
Ninja
Pokimane
Willyrex

Vinnare – Ninja

Bästa e-sportare presenterades av Joel McHale (Spike Awards, Community).
Hajime ”Tokido” Taniguchi
Dominique ”SonicFox” McLean
Jian ”Uzi” Zi-Hao
Oleksandr ”s1mple” Kostyliev
Bang ”Jjonak” Sung-hyeon

Vinnare – Dominique ”SonicFox” McLean

Bästa indiespel presenterades av årets kreatör, Ninja, och den obskyra karaktären Pepe the King Prawn från Mupparna.
Celeste
Dead Cells
Into the Breach
Return of the Obra Dinn
The Messenger

Vinnare – Celeste

Bästa sport/racingspel fick en lite udda presentation av Ed Boon (Mortal Kombat), som ”råkade” visa en trailer i samma veva.
Fifa 19
Forza Horizon 4
Mario Tennis Aces
NBA 2k19
Pro Evolution Soccer 2019

Vinnare – Forza Horizon 4

Bästa spelregi presenterades av Gabby DaRienzo (Celeste).
A Way Out
God of War
Detroit: Become Human
Marvel’s Spiderman
Red Dead Redemption 2

Vinnare – God of War

Bästa pågående spel presenterades av Joe och Anthony Russo (Avengers: Infinity War).
Destiny 2: Forsaken
No Man’s Sky
Overwatch
Fortnite
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Vinnare – Fortnite

Årets spel presenterades av Jeff Kaplan (Blizzard, Overwatch) presenterade årets spel, där samtliga nomineringar fick en bombastisk presentation av orkestern.
Celeste
Assassin’s Creed Odyssey
God of War
Monster Hunter: World
Marvel’s Spiderman
Red Dead Redemption 2

Vinnare – God of War

Det delades givetvis ut fler priser än bara ovannämnda, men dessa utannonserades av galans värd, Geoff Keighley. Utöver prisutdelningen fick vi en del nyheter också.

Världspremiärer

I Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order får vi se ett högt tempo med en busslast av kända karaktärer. Ta alla Marvelfilmer ni kan se så har ni en bra uppfattning om den omfattning vi pratar om. Det är ett hack’n’slash som ser ut att använda sig av en del element från rollspelsgenren också, men det återstår att se.

Postapokalypsen kommer till Far Cry i nästa del med undertiteln New Dawn. Vi tas till en blomstrande värld där naturen tagit tillbaka vår civilisation. Men bakom den färgglada ytan finns en skitig påminnelse om vad som en gång var. Som vanligt har Farcry sin ikoniska antagonist, som denna gång verkar vara två tvillingsystrar. De leder ett samhälle av överlevare och de skulle kunna vara tagna från The Walking Dead; skoningslösa, brutala och jävligt bestämda.

Supergiant Games gav oss en smygtitt på deras kommande titel som följer en isometrisk estetik vi sett i Bastion och Transistor. Hades äger rum i en mystisk värld med snygga animationer och finns som early access i Epic Games Store.

Ancestors: The Humankind Odyssey tar med oss 8.000.000 år tillbaka. Sedan börjar resan framåt i tiden. Vi får följa våra väldigt avlägsna förfäder, hela vägen fram till Lucy, ’förmänniskan’ som troligtvis är länken mellan homo sapiens och tidigare raser.

I trailern startar vi i ett tyst, öde rymdlandskap. Vi får se trasiga rymdstationer, en söndersliten måne och vi får en känsla av att denna dystopi sedan länge är en vardag för de som lever i den. En person som vaknar i ett av skeppen. Allt varvas upp till panik då hon och flera andra kastar sig in i flyktkapslar(?) och störtar ned till jorden. Tillsammans laddar de vapnen och beger sig till en enorm krater med försiktighet. Scavengers är ett spel utvecklat av Midwinter, ett litet utvecklingsteam som håller till i Washington. Scavengers är ett survival shooter med kooperativa inslag.

Anthem, ett av de mest hypade spelen som komma skall, visades upp i en ny trailer. Vi får lite bakgrund på storyn och vad premissen är. Vi får även en lätt förklaring på vad Anthem faktiskt är i spelet och vad det har för egenskap. Vi ser en person i svart rustning som förklarar sin agenda i korta drag, men tillräckligt mycket för att vi ska känna att han är antagonisten i spelet.

Crash Bandicoot spelar på nostalgisträngarna med Crash Team Racing. Rob på Playstation Access kommer kalsongskotta när han ser det här.

Obsidian har gett sig på ett nytt rollspel i förstaperson. The Outer Worlds är ett sci fi-äventyr med ett narrativ och en humor som påminner om Liftarens Guide till Galaxen och Discworld. Estetiken luktar dock Bethesdas Fallout blandat med Mass Effect. Det är ett enspelaräventyr och ser ut att kunna bli intressant för fans av tidigare nämnda verk.

På indiefronten får vi det suggestiva och minimalistiska spelet The Last Campfire från Hello Games. Det är en lika gullig som mystisk värld de visar upp. Ingen riktig gameplay, men omgivningarna och protagonisten visas upp i olika scenarion och ger oss små ledtrådar. Av trailern att döma är det ett pusseläventyr med potential för ett gripande narrativ.

BioWare stod inte över chansen att visa upp vad de jobbar på. The Dread Wolf Rises fick inte mer än en teaser, men det räckte för att väcka intresset.

Skaparna av Abzû visade upp en trailer i ett lika stiliserat som vackert utformande vi sett från dem tidigare. Vi får följa en person som reser genom storslagna landskap, bland enorma varelser, tillsammans med sin fågel. Om du gillade Abzû och Journey kan The Pathless vara intressant för dig.

Stranger Things har nog inte undgått någon vid det här laget. Nu kommer ett spel baserat på den kända serien. Allt stöpt i en isometrisk SNES-kostym, i sann Shadowrun-anda till samma plattform. Spelet utvecklas av BonusXP. Trailern var mer i teaserkategorin, men det kan bli en rolig upplevelse för fans av serien.

Ed Boon visade upp ett klipp på det kommande Mortal Kombat 11. Vi får se Raiden och Scorpion banka skiten ur varandra med både nävar och vapen. Självklart avslutas allt med ett brutalt blodbad.

Psychonauts är ett spel som älskades villkorslöst av sina fans när det släpptes. Det gick dessvärre under radarn för många och är idag ett av de där juvelerna som inte fick det erkännande det förtjänade. Tim Schaefer är nu tillbaka med en uppföljare till det första spelet med den enkla titeln Psychonauts 2.

Super Smash Bros Utökning

Under galan fick vi även se ett helt gäng trailers för Super Smash Bros Ultimate, som släpps samtidigt. Samtliga trailers visade nya karaktärer som kommer hoppa in i striden. Bland dem är nog den mest otippade karaktären Joker från Persona 5. Dessa karaktärer kommer som DLC. I varje DLC får vi fem olika spelare, samt nya banor att slåss på, enligt Reggie.

Om ni inte orkade sitta vakna hela natten kan ni se galan i efterhand, i sin helhet. Om ni klickar in er på den officiella Twitchkanalen för The Game Awards kan ni se galan där.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.