Nytt gameplay för Tales of Symphonia Remastered

Tales of Symphonia Remastered saknar nya spelmekaniska funktioner, men det ser ändå rätt schysst ut.
En liten inblick i spelmekaniken för Tales of Symphonia Remastered.

Tales of Symphonia Remastered är ännu en klassiker som i följetongen av putsade återutgivningar. Denna pärla är en av de första tvättäkta japanska rollspelen jag upplevde och det första Tales-spelet jag haft nöjet att varva. Därför har Tales of Symphonia en särskild plats i mitt hjärta. Särskilt gillade jag de animerade filmsekvenserna, stridssystemet samt den gripande berättelsen. Att just detta Tales-spel skulle få en remaster är inte så udda när jag tänker efter, även om industrins tillvägagångssätt är lite uttjatat.

I klippet ser vi en grov sammanfattning av spelets olika spelmekaniska inslag, så som strid, gruppanfall, utrustning, miljöer att utforska, story och crafting. För de som undrar har Tales of Symphonia Remastered inte några nya funktioner eller aktiviteter utan är i regelrätt mening en förädlad version av originalet. Det som har förändrats är att spelet fått en del kvalitetsförbättringar som till exempel sparfilsinformation, bättre kontroll och enklare styrning av farkoster. Samt den visuella uppgraderingen. Det innehåll som kan vara nytt för västerländska spelare är de partykläder, Compound Unison-attacker och Mystic Artes som kom med den japanska PS2-versionen av spelet. Naturligtvis har Tales of Synphonia Remastered både engelsk och japansk röstsättning.

Tales of Symphonia handlar om Lloyd Irving som ska följa med och beskydda en utvald flicka, Colette, med ett heligt uppdrag att rädda sin döende värld. På sina resor träffar de en annan ung kvinna, Sheena, från en parallell värld från deras som berättar att båda deras världar lever på samma livsenergi. Och om Colette läker sin värld fördärvar hon Sheenas värld. Då måste vännerna finna en lösning för att rädda båda världarna från undergång.

Läs mer om Tales of Symphonia Rermastered på Bandai Namcos hemsida.

Tales of Symphonia Remastered släpps till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One med bakåtkompabilitet för Playstation 5 och Xbox X|S.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.