Playing for the Planet Alliance får ny medlem

Gamigo, ett spelföretag med rötterna djupt grodda i mobilspel, är nu en del i Playing for the Planet Alliance. Gamigos spel är måhända inte bekanta för många av våra läsare, men inkluderar titlar som Trove, Grand Fantasia och Atlas Rogues. Genrerna sträcker sig mellan MMORPG, action, strategi och samhällsbyggande spel. Ett antal av gamigos spel kan du köra direkt i din webbrowser om du är nyfiken (Trove finns också till konsoler). De är alla självutnämnda Free2Play, vilket kommer med den sedvanliga mängden brasklappar.

Playing for the Planet Alliance är ett FN-nätverk av företag inom spelindustrin vars mål är att, ungefär som det låter, arbeta mot ett mer miljömedvetet och hållbart samhälle via spelvärlden. Nätverket grundades september 2019 under FN:s klimattoppmöte i New York. Förutom gamigo inkluderar medlemsföretagen namn så som Ubisoft, Bandai Namco, SONY, Sega och Microsoft.

Playing for the Planet Alliance är ett försök att samordna så många spelföretag som möjligt under gemensamma strävanden på FN-nivå. Bland annat har en majoritet av medlemmarna förbundit sig till att ha ett negativt koldioxidavtryck innan 2030. Varje företag har också sin egen agenda som lyfts fram i nätverket. Du kan läsa exempel på vad varje företag åstadkommit under 2021 i den här rapporten. De flesta är, med handen på hjärtat, rätt så blygsamma och fulla med företagsfluff – eller så har de att göra med frågan varifrån företagens energi kommer från. Ett par åstadkommanden sticker dock ut. Microsoft gör Xbox-produkter av återvunnen resinplast, medan Unity sponsrar spelidéer med miljö- och hållbarhetsfokus.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.