PS3:s nya tjänst ”Day 1 Digital” kommer släppa spel online på releasedagen

Det verkar hända mycket på Sonys spelavdelning just nu, och nu följer även en ny intressant nyhet som heter ”Day 1 Digital”. Detta är ett initiativ från Sony som går ut på att spel kommer att släppas digitalt samma dag som det släpps i fysiskt format. Med andra ord kommer man att kunna sitta hemma i soffan och ladda ner sina nya spel utan att någonsin behöva knalla ner till sin lokala spelbutik. PlayStation Store har förvisso redan ett mindre utbud att stora titlar att ladda ner, men vad som skiljer dessa tjänster åt är att Day 1 Digital kommer att fokusera mer på nysläpp av AAA-titlar medan de fullspel som redan har släppts på PlayStation Store har kommit lite på efterkälke, och väldigt sporadiskt.

Det enda vi vet om tjänsten hittills är att den kommer att dyka upp i oktober. Om den sedan fortsätter över de kommande månaderna, och förhoppningsvis ligger kvar tills vidare, är dock oklart. Det verkar, hursomhelst, vara ett intressant projekt och en guldgruva för de som har anammat den digitala marknaden (såsom undertecknad!). PlayStation Plus-prenumeranter kommer dessutom att få 10% rabatt på alla erbjudanden. De spel som kommer att dyka upp i oktober är:

  • Resident Evil 6 – 6/10
  • NBA 2013 – 2/10
  • Dishonored – 9/10
  • DOOM 3: BFG Edition – 16/10
  • 007: Legends – 16/10
  • Medal Of Honor: Warfighter – 23/10
  • Need For Speed: Most Wanted – 30/10
  • Assassin’s Creed III – 30/10

Källa: PlayStation Blog

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.