Razer visar upp nytt VR-kit på E3

Presenterar även en fond till utvecklare

Hårdvaruutvecklaren Razer har under en tid rönt framgångar med sin öppna VR-lösning Open Source Virtual Reality (OSVR). Nu har bolaget för första gången visat upp sin senaste produkt HDK 2, en rejält uppdaterad version sedan sist det begav sig. Den största nyheten är att HDK2 nu har samma linsteknik och upplösning som Occulus Rift, en OLDE på 2160×1200 pixlar på 90 Hz, men till en bråkdel av priset.

Rzr_OSVR_4_PNG_575px

Eftersom OSVR är en lösning med öppen källkod så kommer HDD2 att fungera med en mängd olika kontroller och tekniker, så som SteamVR. Samtidigt öppnar Razer upp en fond på totalt fem miljoner dollar för VR-utvecklare. Beviljas man en del av fonden så hjälper Razer till med tillgång till spelkoder och marknadsföring.

lanseringspriset för HDK 2 blir ca 400 dollar, att jämföra med Oculus Rift på $600 och HTC Vive på $800.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.