Kojima Productions presenterar: Death Stranding

https://www.youtube.com/watch?v=k0ladBsb7rg

Efter att ha läst artikel efter artikel om Hideo Kojimas nystart efter ”Konamiskandalen” är det med spänning som vi får se den lilla farbrorn äntra scenen på Sonys presskonferens. På knagglig engelska presenterar han det projekt som Kojima Productions har jobbat på sedan dag ett – Death Stranding. Ni har videon här ovanför, men med rådande hype tänkte jag att vi skulle kunna analysera det lilla vi fick se i den.

Norman Reedus, stjärnan från The Walking Dead och det numera döda Silent Hills är tillbaka som spelkaraktär, men denna gången under Kojima Productions regi. Vi får se ett otroligt snyggt intro, både rent grafiskt, men även dramaturgiskt. Att Kojima är en filmfantast förstod vi redan med Metal Gear Solid-serien och det märks även här.

Mängder av döda krabbor och fiskar täcker stranden och vi får se handavtryck uppstå i sanden. Dessa fylls sakta med en svart vätska. Vi får se en naken människokropp, samt ett yttepyttelitet barn, som ser ut att vara uppkopplat till något, med en artificiell navelsträng. Den nakna mannen (Norman Reedus) sätter sig upp, plockar upp barnet, medan en väldigt känslomässig scen utspelar sig. Vem är barnet? Att Reedus har en stark relation till det, antingen på ett personligt eller symboliskt plan, känns rätt givet. I nästa klipp är barnet borta, Reedus händer är täckta i den svarta sörjan och små barnhänder lämnar svarta avtryck på hans lår. Är det en förbannelse? En epidemi?

När vi sedan får se fem gestalter på himlen får jag direkt MGS-vibbar, som om dessa fem är orsaken till det som hänt och Reedus kommer behöva konfrontera dem. Kan de kanske vara bossar i spelet? Vem vet. Jag får en känsla av en vacker, postapokalyptisk värld, med samma typ av övernaturliga element som MGS-spelen har haft. Kojima är en sucker för sådant och jag ser gärna att samma absurda blandning mellan verklighet och fiktion även sker här.

Det här var bara en teaser, så det är svårt att säga, men det var snyggt som tusan, särskilt med tanke på den ringa tid Kojima Productions har haft på sig att sätta ihop detta.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.