Refurbed börjar sälja rekonditionerade spelkonsoler i Sverige

Det är inne att tänka grönt. Det har Refurbed, som rekonditionerar och säljer elektronik, tagit fasta på. Företaget lanserar nu en ny produktkategori i Sverige och börjar sälja rekonditionerade spelkonsoler.

Refurbed etablerade sig i Sverige med försäljning av bland annat rekonditionerade smartphones, surfplattor och laptops förra året väljer Refurbed nu att utöka sitt svenska sortiment, som nu även innefattar renoverade spelkonsoler.

– Svenskarnas intresse för rekonditionerad elektronik blir allt större, någonting vi bland annat sett i vår tillväxt det senaste året. Vi är därför glada att nu även kunna erbjuda möjligheten att köpa renoverade spelkonsoler och därmed göra gaming mer tillgängligt och cirkulärt, säger Kristoffer Nilsson Kampitsch, Sverigechef på Refurbed.

Refurbed säljer rekonditionerad elektronik som tagits emot begagnad och sedan givits nytt liv genom en rekonditioneringsprocess i upp till 40 steg. En fullständig systemåterställning genomförs på samtliga enheter, som efter utförliga tester därefter ges utbytta komponenter vid behov för att både fungera och se ut som nya.

– Att utnyttja den fulla livslängden på teknik i stället för att slänga och ersätta med nytt är ett bra sätt att minska både utgifter och klimatpåverkan. Det cirkulära tänket blir allt vanligare bland svenskarna, och genom att bredda vårt utbud vill vi göra det lättare för fler att välja rekonditionerat, säger Kristoffer.

Genom renovering av elektronik reduceras koldioxidutsläppet med 70 procent jämfört med tillverkning av en ny enhet som säljs. En undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av Refurbed visar att 67 procent av svenskarna kan tänka sig att välja en rekonditionerad enhet i stället för en fabriksny när de ska köpa elektronik för att minska sin klimatpåverkan. Närmare en av fyra (23 procent) har tidigare köpt en rekonditionerad produkt. Det skriver Refurbed själva i ett pressmeddelande.

– Inom några år tror vi att alla svenska hushåll kommer att ha minst en rekonditionerad produkt i sitt hem. Därför håller vi också på att se över ytterligare produktutbud på den svenska marknaden eftersom konsumenternas efterfrågan på hållbara alternativ ökar, avslutar Kristoffer Nilsson Kampitsch.

De rekonditionerade spelkonsolerna säljs via Refurbeds hemsida och kommer med en 30 dagars provperiod samt minst 12 månaders garanti.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.