Miljonsuccé för nya Drakar och Demoner på Kickstarter

Kickstarter-kampanjen för en ny utgåva av Sveriges första och största rollspel har samlat in närmare sju miljoner kronor.

En legend återvänder. Fria Ligan förlags Kickstarter för en ny utgåva av Drakar och Demoner, Sveriges första och största bordsrollspel, har hittills samlat in nästan sju miljoner kronor när två dagar återstår.

Kommer ni ihåg spänningen man kände när man började en ny omgång Drakar och Demoner bara för att dö en kvart senare? Det är en känsla de flesta barn av 70- och 80-talen känner igen. Den kommande utgåvan av det legendariska rollspelet är en hyllning till arvet från 80-talet och en vidareutveckling grundad i Fria Ligans internationellt hyllade speldesign. Spelet gör nu succé på Kickstarter.

Spelet illustreras av Johan Egerkrans, en av Sveriges ledande illustratörer och skapare av böcker som Nordiska väsen, Nordiska Gudar, De odöda och Drakar. Speldesignern Tomas Härenstam leder det svenska teamet, och bland skribenterna finns författaren Niklas Natt och Dag, känd för den hyllade och prisbelönta Bellman noir-sviten med böckerna 1793, 1794 och 1795.

Kampanjen gäller både den svenska och engelska utgåvan av spelet. Alla som deltar i kampanjen kommer att få tillgång till spelet i PDF-form innan det officiella spelsläppet.

Drakar och Demoner släpptes i sin första utgåva 1982 av Äventyrsspel, och var länge det dominerande svenska bordsrollspelet. Nu firar Fria Ligan spelets 40-årsjubileum med en helt ny, omarbetad version.

Nya Drakar och Demoner kommer att ges ut under 2023 av Fria Ligan förlag. Det kommer även att släppas internationellt under namnet Dragonbane. Den nya utgåvan av Drakar och Demoner är anpassad för spelomgångar som kräver minimalt med förberedelser. I samma anda som de tidigare spelen har äventyren skapats med glimten i ögat och spelet är fyllt av humor, även om äventyren är utmanande. Spelet har utformas för att enkelt kunna spelas även för nybörjare som vill ge sig in i den fantastiska världen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.