Rykte: Två nya Switch-enheter

Skulle du switcha din Switch för en Switch eller Switch?

Nintendo kan ha två nya varianter av Switch reda att släppas inom kort, enligt en artikel Wall Street Journals. Artikeln är barrikaderad bakom en betalvägg, men berättar kortfattat om en starkare och en svagare iteration. Den tilltänkta målgruppen för den starka ska vara spelare som bryr sig mer om prestanda och spelar mycket, medan den klenare ska vara mer i 3DS:ens spelplan, alltså ett billigare alternativ som sparar på funktioner (tänk Nintendo 2DS). Den ryktas skippa så väl docka som skakfunktion – och kanske JoyCon-typen av kontroll helt och hållet. Enligt artikeln ska båda dessa utannonseras inom kort (antagligen på årets E3) och vara redo att släppas så tidigt som redan till sommaren.

Källorna i artikeln är anonyma komponenttillverkare och utvecklare.

Sanningshalt?

Underligare rykten har visat sig vara sanna, även om just Wall Street Journal har en blandad historik av träffar och missar, framför allt vad gäller Nintendo. Just hårdvarurevisioner på Switch har varit ett hett ämne länge på internet. Flera rykten florerade redan för ett halvår sedan, även om det för det mesta handlar om spekulationer och förhoppningar hos fans. Med tanke på att E3 går av stapeln 11–14 juni är frågan om ett släpp av en ny Switch redan i sommar skulle utannonseras först då, eller om vi kanske får en Direct snart. Mer sannolikt är dock att den lanseras något senare.

En ny Switch är inget oerhört; det är snarare något som förväntas vid det här laget. Men två nya enheter som dessutom ska skilja sig i styrka är ett steg längre även för Nintendo. Vi får se vad det här bottnar i.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.