Ryska rubeln värd mindre än Robux

Sanktionerna mot Ryssland har sänkt landets valuta till skräpnivå

Putin tycks inte lära sig. Varje gång han begår någon form av krigshandling beläggs Ryssland med sanktioner. I och med förra veckans invasion av Ukraina har omvärlden svarat med sanktioner av aldrig tidigare skådat slag i modern tid. Resultatet har bland annat blivit att den ryska valutan rubelns värde har fallit fritt. Rubeln är nu värd mindre än Robux, den virtuella valutan i spelet Roblox. För er som inte spelat Roblox så beskrivs det som spelet som ”ser ut som Minecraft, men ändå inte”. Roblox har fått en enorm tillströmning av användare under pandemin och har nu över 100 miljoner aktiva spelare.

För tio år sedan fick du lite drygt 4 rubel för en krona. Idag kan du köpa 12 rubel för samma enkrona. Diagrammet nedan visar hur värdet på Rysslands valuta utvecklats sedan Putin blev president.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.