Sakura Wars: en månad kvar till steampunk-mech-anime-action

Vilken nisch!

Project Sakura Wars närmar sig sitt slutskede och SEGA har börjat trumma upp hajpen. Sakura Wars är den första delen i spelserien som når väst sedan 2005 års Sakura Wars: So Long, My Love och är passande nog en nystart för serien. Medan de flesta delar i Sakura Wars-universumet är strategispel med rollspelselement har SEGA här valt att fokusera på tyngre action, tänk Platinum Games Transformers möter Rocket League.

Sakura Wars är precis som rubriken säger ett steampunk-mech-animespel. Förutom att det nu tagit steget över till ett mer actionbetonat spel så har även slagsmålens natur ändrats något. Handgemängen plåtniklaserna emellan är (mestadels?) i rivaliserande god ton. Berättelsen är att du är en ny rekryt för Tokyos Blomdivision och behöver visa att ni duger. Det ska självklart göras genom att sopa mattan med andra divisioner världen över. Matcher spelas i lag, tre-mot-tre. Fokus i matcherna är inte motståndarna i sig, utan på måltavlor i arenan. Det lag som tillintetgör flest vinner.

Sakura Wars: Flashig mech-strid.
Du är redan död.

Sakura Wars släpps den 28 april och är än så länge bara utannonserat till PlayStation 4. Spelet släpps fysiskt såväl som digitalt och den förstnämnda kommer med reversibelt omslag och klistermärken. En sprillans ny trailer finns i sidhuvudet. Mer info och förhandsbokning finns här.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.