Sakurai skapar ny YouTube-kanal om spelutveckling

Masahiro Sakurai on Creating Games är en ny YouTube-kanal startad av legendaren själv. Kanalen utannonserades på Sakurais personliga Twitter-konto under onsdagseftermiddagen tillsammans med sin första video, en introduktion i kanalens syften och skaparens ambition.

Masahiro Sakurai är så klart mest känd för sin inblandning i Smash Bros-serien. Han besitter dock en erfarenhet och kompetens få spelutvecklare i dag kan mäta sig med. Nintendo:s bortgångne VD Satoru Iwata talade i en intervju en gång om Sakurai som en person som kunde visualisera det färdiga spelet innan utvecklingen ens börjat.

En förhoppningsvis odödlig del av intervjuserien Iwata Asks.

Med detta som bakgrund är det inte svårt att tänka sig att Sakurai har massor med saker att säga, diskutera och berätta om inom spelutveckling.

”Tänk på den här kanalen som ett sätt att ge bara en liten tillökning av din egen kunskap om vardera ämne.”

– Masahiro Sakurai

Varje video kommer att vara kring 2–5 minuter i längd och produceras för såväl japanska som internationella målgrupper, både de inom och utanför industrin. Projektet är enligt Sakurai hans eget frivilliga åtagande i syfte att göra spel roligare och informationen om skapandet av dem lättillgängligare – som ett litet fönster in i spelskapares arbetssätt. Förhoppningsvis leder det till ”fler spelskapare […] och fler roliga spel för oss alla”.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.