Silver Snipers i världscup

Det seniora e-sportlaget Silver Snipers kommer den 16 juni att tävla i världens första världscuptävling i e-sport för seniorer. Laget kommer att möta tre andra lag i Counter Strike under e-sportsmässan DreamHack 2019 i Jönköping den 15–17 juni. De tre motståndarlagen består av tyska, amerikanska och finska seniorer.

Silver Snipers är sponsrade av PC-tillverkaren Lenovo och är en satsning för att lyfta att gaming är för alla, oavsett ålder. Laget grundades 2017 och har sedan dess deltagit i Counter Strike-turneringar i bland annat Frankrike och Ryssland. Silver Snipers har fått stor uppmärksamhet över hela världen och internationella medier som CNN International, BBC och Wall Street Journal har gjort reportage om laget.

”Sedan vi lanserade vår gamingserie Lenovo Legion har vi sett ett mycket stort engagemang från gamers på alla nivåer”, säger Mette Marie Lydert, Head of Marketing, Nordics, Lenovo. ”Intresset för datorspelande är över lag stort i Sverige och vi vill med Silver Snipers och den seniora världscuptävlingen visa att alla kan ha gaming som ett av sina största intressen, oavsett ålder.”

Counter Strike-veteranen Fredrik Andersson, även känd som Jaegarn, är Silver Snipers tränare. Med över 20 000 speltimmar och en tidigare karriär i landslaget har han varit med under flera världsmästerskap. Idag tränar han Silver Snipers inför det stora uppgörandet på DreamHack.

”Det är ett fantastiskt roligt uppdrag att få coacha Silver Snipers i Counter Strike”, säger Fredrik. Lagmedlemmarna har gjort otroliga framsteg under min tid tillsammans med dem. Det bevisar att det är envishet, tålamod och mycket träning som avgör om man blir en bra gamer eller inte, det hänger inte på åldern. Det ska bli spännande att se hur det går på DreamHack. Laget är riktigt starkt nu, så jag tror att de har goda chanser att vinna.

Silver Snipers kommer att möta tre andra lag bestående av tyska, amerikanska och finska seniorer. Tävlingen arrangeras av Lenovo under DreamHack söndag den 16 juni.

Matchschema:

Semifinal 1: Sverige – USA, Kl: 13:00
Semifinal 2: Finland – Tyskland, Kl: 14:30
Bronsmatch: 16:30
Final: 18:00

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.