Snart börjar Nordiska mästerskapet Counter-Strike 2

Den 2-3 december anordnar det svenska e-sportförbundet tillsammans de andra nordiska e-sportförbunden nordiska mästerskapen i Counter-Strike 2. Ett mästerskap där det nordiska perspektivet på idrott, inkludering och jämställdhet lyfts. Samtliga nordiska länder medverkar med sina damlandslag i ett första historiskt nordiskt mästerskap i Counter-Strike 2. det skriver svenska e-sportförbundet i ett pressmeddelande.

Vi är supertaggade på årets NM, det är fyllt av talangfulla tjejer från hela Norden och håller högre nivå än någonsin. Årets upplaga av damlandslaget är också toppklass och vi kommer även detta år gå för guld, säger Tilde ‘7licious’ Byström.

Tävlingarna arrangeras under lördagen och söndagen i Göteborg på Världskulturmuseet och Inferno Online.

– Nordiska mästerskapet för damer utvecklar dagens e-sportscenen samtidigt som det inspirerar unga tjejer att ta nästa steg i sin utveckling. Förebilder är avgörande för framtiden och drömmen om att få representera landslaget är bland den bästa motivationen som finns, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på sponsorn Svenska Spel.

Det är det första nordiska mästerskapet där samtliga nordiska länderna skickar sina damlandslag i Counter-Strike 2. Förutom själva äran tävlar lagen också om en prispott på 50 000 kr.

Matcherna börjar spelas på lördagen den 2 december klockan 09.00 på Inferno Online, då Sverige möter Norge och Finland möter Danmark. Efter 14.00 spelas matcher på Världskulturmuseets trappscen.

Finalerna spelas på söndagen den 3 december klockan 14.00 på Världskulturmuseets trappscen och sker i samband med utställningen Världens spel – A World of Games.

SM i E-sport i Älmhult

Lördagen den 9 december bjuder dessutom svenska e-sportförbundet in alla e-sportälskare till SM-finalerna i e-sport som spelas på Live! Arena i Älmhult. De tävlande kommer att göra upp om den ärorika titeln som svensk mästare i spelen Counter-Strike 2, Rocket League och Dota 2.

De öppna kvalen har arrangerats tillsammans med Svenska E-sportförbundets tävlingspartners Svenska Raketligan (Rocket League), Epulze (Dota 2) och Svenska Elitserien i Esport (Counter-Strike 2).

0 Delningar

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.