Ubisoft läcker Beyond Good and Evil-jubileumsutgåva

Försöker dölja det, misslyckas, och bekänner till slut färg.

Att kalla Beyond Good and Evil för en favorit bland fansen är en underdrift som heter duga. Originalet är en (hyfsat) modern klassiker som trots att den delvis utkonkurrerades av Ubisofts egna Prince of Perisa: The Sands of Time när det begav sig, lyckades fånga mångas hjärtan. Det gjorde det med starka karaktärer, mysiga miljöer, ett gediget soundtrack och en intrig som lyckades hålla spänningen på topp. Allt detta i en nästan-öppen värld med diverse sidouppdrag och en känsla av att det hela banade väg för något stort.

Det stora kom dock aldrig; Beyond Good and Evil slutade med en cliffhanger som retat och eggat fans i femton år nu. Ubisoft verkar själva ha glömt vad som gjorde underverket, med tanke på hur de utannonserat (och sedermera misslyckats med att fullfölja) en uppföljare flera gånger nu. Kanske är det därför de nu återvänder till originalet för första gången sedan HD-releasen på Playstation 3 och Xbox 360 2011.

Detta har alltså hänt

ESRB, Entertainment Software Ratings Board som är USA:s åldersmärkningsorgan, läckte för några månader sedan Beyond Good and Evil 20th Anniversary Edition med släpp på Xbox (One/Series X|S), PlayStation 4–5, PC och Nintendo Switch. Självklart togs sidan ned relativt omgående, sedan blev det tyst.

sajter för achivement-spårning dök sedan samma jubileumsutgåva upp i listorna. Detta gäller främst Xbox, som också fick en länk till kataloglistningen för spelet (alltså sidan det så småningom ska gå att köpa spelet på).

Efter detta måste någon ha råkat (eller ”råkat”) trycka på en stor röd knapp. Ubisoft+-prenumeranter började nämligen få tillgång till spelet. Videor på gameplay har spritts och plockats ner i lika kvickt. Vad vi kunnat få reda på handlar det om en nyutgåva med vassare grafik, 4K-upplösning, autospar, samt nya story-element som kanske eller kanske inte lägger brödsmulor för en uppföljare att träda i.

Ubisoft erkände till slut att Beyond Good and Evil 20th Anniversary är på G, men att den version som läckt inte är den slutgiltiga. Mer information får vi först efter årsskiftet.

Stor miss eller briljant PR?

Jag tänker inte avslöja vilken häst jag tippar på här, men jag tänker poängtera att jag aldrig tidigare varit mer sugen på ett Ubisoft+-abonnemang. Beyond Good and Evil är troligtvis någonstans på min topp-10-lista över världens bästa spel, och ett jag klarat på flera plattformar flera gånger (Gamecube-versionen är bäst). Jag kommer garanterat att äga denna remake/remaster på något format, och hoppas innerligt på en snofsig fysisk utgåva. Jag menar, det senaste vi fick se av Jade var i Netflix:s Captain Laserhawk – vilken alla för övrigt borde se.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.