Spelhjälpen samlar in pengar till välgörenhet – genom TV-spel

Samlar in pengar till Ung Cancer

På bara 24 timmar samlade det ideella välgörenhetsinitiativet Spelhjälpen förra året in 125 356 kronor till Läkare Utan Gränsers arbete med flyktingkatastrofen i Medelhavet. Den 15 oktober 2016 är Spelhjälpen tillbaka igen – den här gången till förmån för Ung Cancer.

– Efter förra årets braksuccé är det vansinnigt roligt att än en gång få vara med och styra upp Spelhjälpen. Förra året hade vi förberett oss i cirka sex veckor, nu har vi haft ett helt år på oss, säger Adrian Madden, initiativtagare och ordförande i föreningen Spelhjälpen.

Det var under hösten 2015, i kölvattnet av den pågående flyktingkatastrofen i Medelhavet som en grupp TV-spelsintresserade vänner från bland annat Göteborg, Stockholm och Borås bestämde sig för att göra något.

Efter sex veckors intensivt planerande gick Spelhjälpens första upplaga av stapeln – en 24 timmar lång, direktsänd stream på Youtube som närmast kan beskrivas som ett Musikhjälpen för spelälskare. Inspirationen fick initiativtagarna bland annat från det amerikanska välgörenhetsinitiativet Games Done Quick som hittills har samlat in 8 miljoner dollar till välgörande ändamål.

Under dygnet visade flera av Sveriges hetaste spelutvecklare upp sina kommande spel, tävlingar hölls med exklusiva priser som donerats av spelindustrin och mycket mer. Slutresultatet blev bättre än vad någon av initiativtagarna hade vågat hoppas på. Tack vare engagerade tittare och spelälskare samlade Spelhjälpen 2015 in 125 356 kronor till Läkare Utan Gränser.

I höst är det dags igen. Den 15 oktober 2016 klockan 10.00 går Spelhjälpens andra upplaga av stapeln – den här gången till förmån för Ung Cancer, en ideell organisation som jobbar för att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadssituation.

– För oss är det viktigt att det vi gör innebär en märkbar skillnad i människors liv och i samhället i stort och det är just i den andan som Ung Cancer bedriver sitt arbete, säger Adrian Madden.

I år växlar Spelhjälpen upp ett steg och kommer att livestreama oavbrutet i hela 30 timmar istället för fjolårets 24. Under dessa timmar kommer bland annat den japanska utgivarjätten Bandai Namco att gästa Spelhjälpen och visa upp inte mindre än tre kommande spelnyheter. Dessutom kommer Göteborgsstudion Zoink Games att ge oss en förhandstitt på ”Fe” och Stockholm och Malmös e-sportföreningar kommer att mötas i en intensiv stadskamp i Overwatch.

– I år har vi både ett bredare och djupare spektrum av gäster än förra året. Allt från uppskattade streamare, till stora trippel A-titlar, helt nya indiespel och mängder med annat. Det gör årets upplaga nästan löjligt packad med kvalitativt innehåll.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.