Star Ocean får remake-port till Switch och PS4

Star Ocean är många en kär serie japanska rollspel. Sedan senaste släppet Integrity and Faithlessness för tre år sedan på PlayStation 4 (coh 3 i Japan) har det dock varit rätt tyst. Nu utannonserar seriens officiella twitter-konto att en port av remaken av det första spelet i serien är på väg till PlayStation 4 och Nintendo Switch.

Originalet Star Ocean släpptes från början till Super Famicom (Super Nintendo i Japan) så sent som 1996 och var länge exklusivt till regionen. Den första officiella översättningen nådde inte Europa förrän nyversionen Star Ocean First Departure släpptes på PlayStation Portable år 2008. Det är denna version som nu får sig ett lyft och portas till PS4 och Switch under titeln Star Ocean First Departure R. Titeln och bilden ovan är det enda vi har att gå på än så länge, men twitter-inlägget utlovar mer information så småningom.

Har du spelat Star Ocean förut? Eller är blåhåriga animedudes inte din kopp te? Kommentarsfältet nedan är här för att medla din åsikt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.