Stora förändringar till nästa säsong i Overwatch

I den senaste Jeffvideon får vi höra om lite nya saker som kommer inför säsong 6 i competitive mode. Den nuvarande säsongen har varit en frustrerande sådan och Team Overwatch har lyssnat på den feedback de har fått. Förhoppningsvis kommer det här göra den sjätte säsongen roligare.

Förändringar till minskande skill rating
För att undvika nedgång i SR kommer vi bara behöva spela fem matcher i veckan om vi rankat in på diamond (3000) eller högre. Om du inte spelar dina fem matcher kommer du bara tappa 25 SR istället för 50.

Control-kartor kommer förändras
“Vi har märkt att många av matcherna går in i overtime. Detta kan resultera i väldigt långa matchtider” sade Kaplan. För att lösa detta kommer control-kartor vara bäst av tre matcher istället. Då detta inte kommer bli lika tidskrävande tror Kaplan att det inte kommer vara lika plågsamt att förlora.

Placeringsmatcher kommer fungera annorlunda
I säsong fyra och fem experimenterade Blizzard med att placera spelare lägre än vad deras SR borde ha varit så att de skulle kunna klättra mer. Detta fick dock ett bakslag då många spelare kände sig lurade istället. “Det känns fel att sänka dig avsiktligt, bara för att ge dig en känsla av framsteg senare.” erkänner Kaplan. Placeringar i säsong sex kommer mer exakt återge vilken SR du faktiskt får direkt från start.

Bättre balansering i högre rankade matcher
Spelare kommer inte längre hamna i matcher där de blir antingen totalt överkörda eller smälter sig igenom motståndet, med en minimal SR-förändring. Detta kan innebära att köerna blir längre till matcherna, men ”förhoppningsvis kommer många inte tänka på det, trots det faktum att du kan behöva vänta ganska länge.” säger Kaplan.Om väntetiderna blir för långa kommer Blizzard ändra på det.

0 Delningar
Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

1 Kommentar

  1. Det var på tiden!

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.