Summer Games Done Quick startar snart!

När det pratas om donationer till välgörenhet ser vi det oftast genom diverse spektakel på TV. Alternativt i reklamer för UNICEF, Amnesty och liknande. Med den nya funktionen på Facebook kan du välja att låta dina vänner donera pengar till olika ändamål när du fyller år istället. Tyvärr får inte spelkulturen den förtjänade uppmärksamhet den borde få i allmän media när det kommer till välgörenhet.

Vi har gamers på YouTube och Twitch som drar ihop insamlingar med jämna mellanrum, bl.a. LobosJr, Markiplier och Game Grumps. Men en av de största (och mest underhållande) insamlingarna sköts av Games Done Quick. De har en kanal på YouTube, men är mest aktiva via Twitch, där deras årliga sommarinsamling snart kommer äga rum – Summer Games Done Quick.

Rädda liv och titta på spel

  • Sedan 2010 har de hunnit med 20 stycken event
  • 9 stycken Awesome Games Done Quick, som samlat in sammanlagt lite över 9 miljoner dollar
  • 7 stycken Summer Games Done Quick, som samlat in sammanlagt runt 5,3 miljoner dollar
  • Tre specialevent (God of War 10 år, samt två för naturkatastrofer i Japan och Texas) som samlade in sammanlagt nästan 260,000 dollar

Deras välgörenhet går till allt från Läkare Utan Gränser (vilka är ändamålet i år), till stöd för naturkatastrofoffer, cancerforskning, m.m. Om ni vill donera pengar till ett gott ändamål kan det här rekommenderas. Vill ni se spel klaras av löjligt snabbt, med helt galna förutsättningar, kan det rekommenderas ännu mer.

Summer Games Done Quick drar igång sitt event på Twitch 18:30, söndagen den 24 juni. Efter start är det spel nonstop, 24 timmar om dygnet, fram till den 1 juli. Se hela schemat för evenemanget här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.