Följ

Survival Mode kommer göra saker tuffare i Fallout 4

I ett spel som Fallout 4 är “överlevnad” ett ord som ofta gör sig påmint. Nu har det skett en del förändringar till det kommande Survival Mode och Bethesda har medvetet varit lite otydliga med detaljerna kring vissa saker, men det är för att spelarna ska kunna upptäcka dem själv.

Om du spelar Fallout 4 kan du hoppa ut på Steam och ladda ned betan för Survival Mode nu.

Så vad erbjuder Survival Mode?

På en högre nivå tvingas du fatta mer intressanta beslut. Det har Bethesda plockat fram genom att skapa en mer kontrasterande motivation, där man använder den typ av cirkulära system som finns i bl.a. Dark Souls. Med cirkulära system menar de att det är flera olika aspekter som antingen går emot varandra eller kan skapa synergier, men ingen går att utesluta. Det kommer krävas mer intensiva beslut innan man ger sig in i en strid eller flyr från den, samt vilken utrustning man vill ta med sig in i sagda strid. Att sakta ned speltempot kommer uppmuntra spelarna att utforska varje skrymsle och vrå i Commonwealth då deras liv kommer hänga på det.

Rollspelandet kommer öka världens realism och de problem man kan stötas på där. Här är några spelmekaniker som bidrar till det:

Spara vid sömn
Manuell, quicksaving och nästan alla autosaves är avstängda. För att spara spelet måste du hitta en säng och sova där åtminstone en timme. Detta betyder att du måste vara mer medveten om vilka områden du ger dig in i och huruvida du är förberedd på att hantera det. Vissa strider kan vara på en alldeles för hög nivå och bör undvikas. Andra kan du hoppa rakt in i. Att spana och samla information inför det beslutet kan vara roligt på sitt eget sätt. Då sängar är ditt enda sätt att spara kommer du behöva leta reda på en så snart du hittar ett nytt ställe.

Ingen Fast Travel
Fast travel är avstängd. Helt avstängd. Vill du till ett särskilt ställe får du helt enkelt använda benen och ta dig dit på det mer traditionella viset. Detta gör att utforskning blir obligatoriskt, vilket kan avslöja mer av de hemligheter som finns i Commonwealth. Detta kommer ta dig utanför din trygghetszon och chanserna att använda en arbetsstation blir ännu viktigare.

Ökad dödlighet
Skadan är högre, både vad gäller den du ger och den du tar. Detta gör striderna mer farliga, vilket gör att du måste tänka efter mer innan du störtar in i ett läger och börjar skjuta hejvilt. Kombinera det här med en avstängd fast travel och få sparpunkter så kommer striderna bli mycket mer avgörande och dramatiska.

Striden i sig kommer vara mer strategisk, då både du och fienden är starkare. Positionering och timing blir viktiga verktyg för att ta minimalt med skada, men dela ut så mycket som möjligt av den. Om du inte har ett recon scope kommer det bli tufft att se olika hot, då de inte längre visas på kompassen. Adrenalin är en ny perk som ingår i Survival Mode och det ger en bonus till din skada och ökar för varje fälld fiende. Adrenalinpåslagat kan byggas upp och ge dig upp till 50% mer skada, men det kräver att du är effektiv och har ihjäl dina motståndare i en jämn takt. Inga belöningar utan risker. Du kan även drabbas av utmattning, hunger och törst. Du måste se till att du tar hand om dig själv genom att hålla dina värden i bra skick. Om du äter, dricker och sover dåligt kommer det påverka dina S.P.E.C.I.A.L.-poäng och kan t.o.m. orsaka fysisk skada efter ett tag.

Betan till Fallout 4 Survival Mode finns på Steam, där den kommer testas exklusivt, som det verkar. När betan är slut och allt har finslipats kommer Survival Mode släppas till samtliga plattformar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.