Mer information

Svenskarna som vill stärka Fortnite-scenen

De svenska Fortnite-proffsen Powder och Kling startade nyligen ett initiativ för att stärka den svenska scenen – fick in över 200 ansökningar på ett par dagar.

Fortnite är det spel som dagligen tar fest andelar när det kommer till e-sport. Då Sverige av tradition är ett framgångsrikt e-sportland har nu två proffs gått ihop med en idé för att hjälpa de som vill ta sitt spelande på största allvar.

Harald ”Powder” Gimre från organisationen Alliance, och proffs-kollegan Lukas Kling har gått ihop och startat en Discord-server för svenska Fortnite-proffs, eller de som satsar på att bli det. Det skriver Alliance i ett pressmeddelande.

Meningen med servern är att den ska användas för att framför allt träna med varandra, på vardagskvällar för att så många som möjligt ska kunna vara med. Tanken är också att man i framtiden ska kunna ha turneringar med och mot varandra.

Stort intresse

Intresset var stort, och på bara ett par dagar hade Kling fått in över 200 förfrågningar.

Det var mest en grej för att försöka hjälpa den svenska scenen komma tillsammans lite mer, Just nu i Fortnite finns det 100-tals Discord-kanaler för scrims och liknande. Men om vi kunde göra en exklusiv bara för svenskar, där vi kunde fixa så att det finns bra träningar för svenskarna inför alla dessa World Cup-kval var det värt tiden det tar att fixa med det. säger Harald ”Powder” Gimre.

Vi får meddelanden dagligen om folk som vill gå med. Vi har försökt sätta några krav på spelarna innan man får gå med än så länge, för att få så bra träning som möjligt. Men förmodligen kommer vi att öppna den för alla vid tillfälle,” säger Powder.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

2 0

1 Kommentar

  1. Theo

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.