Mer information

Fortnite får loot från Borderlands 3

Borderlands 3 gästar Fortnite i det kommande FortniteXMayhem-eventet. Hoppa in i Pandora Rift Zone, släpp lös ditt anarkistiska konstnärsskap med Pandora Prefab i Creative Mode och rocka en full uppsättning av Psycho-atteraljer i den senaste Psycho-bundlen.

Pandora Rift Zone har öppnats och bjudit in galaxens farligaste ökenplanet på den laglösa PvP-lekplatsen. Creative Mode låter dig bygga dina egna visioner av Pandoras otämjda landskap med de nya strukturerna från Pandora Prefab. Mer tematiskt passande belöningar som väntar i ”Welcome to Pandora”-utmaningarna finns det en del att leka med fr.o.m. tisdag den 10 september.

Avvakta med att börja gnissla tänder

Okej, real talk. Efter att ha sett detta på Gearbox FB-sida har jag bevittnat en uppsjö av upprörda spelare. Här får ni en liten lista på varför detta inte är en ohelig konspiration som en behöver bli upprörd över:

  • Gearbox använder Unreal Engine 4, en spelmotor som ägs av Epic. Ett samarbete med dem i form av exklusiv PC-release på deras plattform är därför inte särskilt konstigt.
  • Att Epic spelar ett aggressivt spel när det kommer till teponrära, exklusiva titlar är inte unikt för dem. Steam gjorde samma sak när de ville etablera sin plattform, så det här är egentligen bara historia som upprepar sig. Det är m.a.o. inget konstigt.
  • Gearbox är utvecklarna av spelet. De bestämmer karaktärer, story, music, art design, etc. 2K ger ut spelet och det är deras jobb att bestämma hur ett spel lanseras och säljs. Gearbox har alltså inget med detta att göra.
  • Spel är en industri. Pengar kommer alltid vara en viktig del i maskineriet. Inga pengar – inga spel. Att sälja spelet i Epics butik är mer lönsamt då de slipper taxan som Steam tar på varje sålt exemplar.

Crossovers är något vissa har oroat sig för, att Borderlands 3 kommer få en massa Fortnite-saker. Om vi tar en titt på Borderlands 2 och deras lilla Minecraft-inslag så känns det inte som att vi behöver oroa oss särskilt mycket. Att hitta Minecraftstället krävde att en letade ordentligt och var inte på något vis något som kom i vägen för storyn. Om vi får Fortnite i Borderlands 3 kan vi nog slappna av och räkna med att det blir ett lagom dolt easter egg. Så ni kan vila fingrarna från tangentborden och bara ha kul istället. Det är ju det det handlar om, eller hur?

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.