Svenskt vikingaspel Valheim tar över spelvärlden – 2 miljoner sålda exemplar

Indiespel från Skövdebaserade Iron Gate Studio blir kioskvältare på två veckor. Säljer över 2 miljoner exemplar och har över 40 tusen positiva recensioner på Steam.
Brutal överlevnad i slumpgenererade trollska världar.

Vem kan ha missat att Valheim tagit spelvärlden med storm? Jag gjorde det. Men nu när jag kollat in överlevnadsspelet, utvecklat av Iron Gate Studio i Skövde och utgivet av svenska Coffee Stain Publishing, måste jag medge att jag förstår att det attraherat så många spelare. Det ser helt enkelt fantastiskt ut! Och med över 40 tusen överväldigande positiva omdömen och två miljoner sålda exemplar på Steam kan vi med säkerhet dra slutsatsen att Valheim är en succé!

Valheim är ett early access-spel vilket betyder att det fortfarande är under utveckling. Det går att köpa för den ringa summan av 16,79€ på Steam.

I spelet tar du rollen av en dräpt krigare som slussats till Valheim av en Valkyria. Där förväntas du dräpa de monster som infekterat världen och återställa ordning i Odens namn. För att göra det behöver du samla resurser och etablera ett fotfäste genom att bygga utposter och mäktiga vapen. När du känner dig redo kan du utforska grottor och Valheims farliga vidder, vare sig snötäckta berg, giftiga träsk eller trollska skogar, för att sedan kalla på mäktiga väsen genom blot. Varje värld i Valheim är slumpmässigt genererad och kan husera 10 spelare.

Du kan läsa mer om den svenska kioskvältaren på dess officiella Twitter, där utvecklarna bland annat delar nyheter och framtidsplaner för Valheim.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.