Temtem – ett monstersamlarspel likt pokémon nu i early access

Temtem är ett onlinerollspel tungt inspirerat av Pokémon. Men det har tillräckligt många egna idéer för att se unik ut.
Temtem är ett monstersamlarspel inspirerat av Pokémon.

Temtem är spelet alla snackat om den här veckan. Med tanke på att det är ett monstersamlarspel inspirerat av Pokémon är det kanske inte så konstigt. Dessutom släpptes det på early access på Steam i tisdags. Medan likheterna med inspirationskällan är tydliga, särskiljer sig Temtem på flera viktiga punkter.

Temtem online

Den allra största skillnaden är att Temtem är ett onlinespel. Oavsett om du väljer att spela ensam eller tillsammans med en vän befinner du dig i en gemensam värld med andra spelare. Du kan kommunicera med andra, slå följen, byta temtem och strida ihop eller mot varandra. I framtiden kommer spelare dessutom kunna bjuda in andra spelare i deras hem, bilda klubbar och medverka i turneringar.

Den andra främsta olikheten är att stridssystemet använder en resurs kallad ’stamina’, istället för pokémons ’pp’. Det påminner alltså mer om mana i fantasyrollspel och bidrar till en mer strategisk spelplan, där spelare måste balansera resursen i förhållande till motståndet. Dessutom är majoriteten av strider två-mot-två och kärnan i Temtem är att hitta synergier mellan olika temtem och bygga ett stridslag med synergierna i åtanke.

Det här är Temtem.

Under utveckling

Temtem är som sagt i early access nu vilket betyder att spelet inte är i ”färdigt” skick, utan en produkt som fortfarande är under utveckling. Vilket betyder att spelets alla funktioner inte ännu är implementerade och spelarnas feedback är viktig för produktens utveckling. Däremot är Madridbaserade utvecklaren Crema aktiva och arbetar för närvarande både på spelets stabilitet (en flodvåg av spelare har anslutit sig sedan releasen i tisdags) och buggar.

Utvecklaren har även planer att vidareutveckla Temtem i framtiden och med tanke på att det är ett onlinespel är uppdateringar nödvändiga för att hålla intresset vid liv. Mer temtem att fånga och träna är på agendan, samt aktiviteter och äventyr.

Personligen anser jag att Pokémon behöver utmanas för att genren skall utvecklas och bli spännande igen. Dessutom är det trevligt med fler spel i samma genre.

Vad anser du? Är Temtem något du är intresserad av?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.