Textbaserad FPS snart på Steam?

Förr, när datorer användes till arbete med siffror och bokstäver, var det vanligt med textbaserade spel – en genre som sedan mitten av 80-talet fört en tynande tillvaro till följd av bland annat mer rimligt prissatt grafikhårdvara. Att påstå att det var bättre förr är eventuellt att gå lite för långt, men det var åtminstone annorlunda förr.

Inspirerad av bland annat en gammal XKCD-stripp kokade estländaren Eigen Lenk ihop ett textbaserat spel helt enkelt kallat Text-based Multiplayer Shooter som ett litet sidoprojekt. Det spelas i webbläsare men är väldigt likt en gammal gammal gammal persondator. Dessutom har det en twist. Det är ett multiplayer-first person shooter. (något som troligen inte skulle hänt för 30 år sedan eftersom modemen inte var snabba nog) I realtid dräller spelarna omkring och försöker ha ihjäl varandra och det är helt andra skills än FPS-fantasterna är vana vid som gäller. Istället för fin musföring premieras skrivhastighet, då det är kommandon som LOOK, GO WEST och FIRE som styr spelet. Inte särskilt komplicerat, men en annan sorts utmaning än vad många är vana vid idag.

I skrivande stund finns i tillägg till webbläsarversionen, som väl snarast är en prototyp, en mer avancerad version på Steam Greenlight, som förväntas, om den får klartecken, släppas på Steam under årets andra halva.

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag gillar mest av allt de gamla spelen, och tidiga konsoler i all ära, men textbaserat och ASCII-grafik ligger också högt på listan. Moderna spel med retrokänsla går också bra om det kniper, och egentligen är det nog innovativitet med enkla medel som fascinerar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.