The Journey Down-trilogin tar sin början

Det första kapitlet av The Journey Down kommer nästa vecka till PS4 och Xbox One. Switch-spelare kan ha förtröstan, för de får en port strax efteråt.

Det är ett samarbete mellan den svenska indieutvecklaren SkyGoblin och BlitWorks, ett rutinerat gäng från Barcelona, Spanien. Blitworks har erfarenhet av att porta spel, så vi kan nog se fram emot en bra sådan till Switch. Dessa två studios ger oss The Journey Down-serien på PS4, Xbox One och Nintendo Switch.

The Journey Down är en kritikerrosad point’n’click-serie med en afrokaribisk twist. Inspirerad av deras kärlek till klassiker inom genren har SkyGoblin skapat ett spel som “kan stå ut på egen hand och är ett måste för fans av genren”.

Det första kapitlet kommer finnas tillgängligt för en hundralapp. Vill du köpa hela trilogin i den bundle som kommer lanseras kostar det ca 400 kr. Utöver själva trilogin får du även spela de två andra kapitlen innan sina respektive releaser. Det andra och tredje kapitlet kommer släppas inom de kommande veckorna för ca 200 kr/st.

Ett oväntat äventyr

Följ med Bwana på ett äventyr och avslöja hemliga planer och andra hemligheter. En resa som sträcker sig från ett sprudlande metropolis till St. Armando, till de uråldriga djunglerna och templen i det mystiska Underland. Äventyret startar i ett skumt hörn av Kingsport Bay, i utkanten av St Armando. Det är där Bwana och hans trogna sidekick Kito kämpar för att överleva dagen i deras nedgångna bensinstation. Intet ont anande kommer de kastas in i ett äventyr som inte bara kommer ta dem långt hemifrån, men även rakt in i en spiral av korruption och fara.

Så vad erbjuder The Journey Down?

  • En skruvad berättelse full av äventyr
  • Mängder av handmålade omgivningar
  • Ett originalsoundtrack med jazz- och rggaevibbar
  • Röstskådespel
  • HD-kost och animationer
  • Engelsk och tysk undertext

Kapitel Ett

I det första kapitlet av The Journey Down leder en förlorad dagbok till glömda hemligheter i det mystiska Underland. Följ Bwana och Kito när de pusslar sin väg genom Underland och sakta lär sig om sin sedan länge förlorade pappa, Kapten Kaonandodo.

The Journey Down släpps till Playstation 4 (Europa) den 30 maj och till Xbox One den 1 juni.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.