Tubecon ger fansen chans att träffa sina favorit-Youtubers

tubecon

Tubecon är det turnerande Youtube-eventet där fans får träffa några av landets största Youtubeprofiler och ta del av bland annat fanträffar, panelsamtal, scenuppträdanden och tävlingar. Turnén börjar i Malmö den 22 april.

För andra året åker Tubecon på Sverigeturné, med på resan är ett sjuttiotal Youtubeprofiler såsom Thomas Sekelius, Felicia Bergström, Amanda Edmundsson, Stamsite, The Jnx och ArgaSkånskaMän. Efter ett event i Halmstad i februari startar vårturnén 22 april på Malmömässan i Malmö och fortsätter därefter till Göteborg och Stockholm.

– Det är en fantastisk chans att träffa några av landets största Youtube-profiler, vi kan utlova magiska och känslosamma möten. De flesta som kommer är unga men vi har besökare i alla åldrar, säger Johannes Gustavsson, PR- och Communityansvarig på Tubecon.

Tubecon startade i Finland och hade det första av hittills nio event i Sverige i januari 2016. Totalt 15 000 besökare kom och succén fortsätter alltså även i år. Nu ställer Inet upp med datorer till eventets gamingdel, där besökarna bland annat får chansen att möta sina idoler i en CS:GO match under lördagen.

En viktig del för Tubecon är arbetet mot näthat. På eventet hålls panelsamtal med Statens medieråd och deras kampanj ”No Hate Speech Movement” för att tillsammans med Youtube-profiler diskutera ämnet med besökarna. Det finns även en ”Parents Park” där föräldrarna får ta del av föreläsningar om vad unga gör på sociala medier.

– Vi engagerar oss mot näthat och för att skapa en bättre kultur online, bland annat genom vårt arbete med Sverok och ungdomsprojektet Respect All, Compete. Samarbetet med Tubecon är klockrent, de vill precis som vi vara delaktiga i att skapa en bättre och tryggare miljö för ungdomar, säger Johan Wahlberg.

Om Tubecon

Tubecon besöker under våren Malmö 22 april, Göteborg 13 maj och under två dagar Stockholm 2-3 juni.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.