Twitch tar i så det sjunger om det

Om du spenderar någon tid alls online och har det minsta intresset för spel, så har Twitch garanterat inte gått obemärkt förbi dig. Den kolossala streaming-plattformen växer mer och mer för varje år. Under TwitchCon 2018 ville gjorde VD’n det tydligt när man presenterade de nya tjänsterna som ska rulla ut framöver, hur mycket man står bakom sina användare.

Siffror ljuger aldrig

För att visa hur pass mycket plattformen växer, så delade Twitch med sig av följande statistik:

  • I genomsnitt är det över en miljon människor som är inne på Twitch, oavsett tidpunkt. Varje dag är det nära en halv miljon streamers som går live på Twitch.
  • Under 2018 var det fler än 235,000 streamers som tog nästa steg genom att få en status som Affiliate och fler än 6,800 streamers uppnådde partnerskap.
  • Fler än 18 miljarder meddelanden har skickats i chatten och Whispers enbart under 2018.
  • Fans har visat sina favoritstreamers stöd med fler än 85 miljoner Cheers och prenumerationer i år.
  • Fler än 150 miljoner Clips har skapats för att visa världen Twitchs mest minnesvärda ögonblick i år.
  • Tidigare i år lanserade Twitch Community Gifting som ger tittare möjlighet att ge andra tittare en prenumeration i en kanal. Under nio veckor hade streamers tjänat in över 82 miljoner SEK genom denna funktion. En person gav så mycket som 6,600 gåvor till tittare för en summa av $33 000 USD, motsvarande drygt 300 000 SEK under enbart en kväll.

Vad som kommer ur siffrorna

Till dessa ändå väldigt imponerande siffror så kom även informationen kring vilka nya tjänster användarna kommer kunna använda inom kort. Alla om kretsar kring att kopplas samman, växa och nå framgång.

Vi kommer kunna använda oss av Squad Stream, ett sätt där man kan streama tillsammans med andra användare i samma vy. Moderatorverktygen och höjdpunktsredigeraren har fått lite extra kärlek med utökade funktioner, allt för att underlätta användandet. Dessa kommer rulla ut i och med uppdateringar i januari.

Snap Camera, VIP-dekaler, rollhantering för medlemmar i ditt community. Dessa är några av de uppdateringar som kommer för att främja relationen mellan streamare och publik.

Sen kommer de kanske två största uppdateringarna i allt detta, Twitch Rivals och Twitch Sings. Det förstnämnda är evenemang från Twitch sida inom olika populära genrer och spel, där prispengar och en chans att öka sitt eget community ligger i potten. De hittills 55 arrangerade eventen har genererat 90% större omsättning under sina evendagar, och självklart ökat tittarsiffrorna för berörda streamers.

Twitch Sings är ett helt nytt karaokespel som är anpassat för just den plattform Twitch är. Med en mängd låtar och andra funktioner, utlovas en underhållande stream oavsett sångförmåga. Önska låtar och skicka Cheers i chatten för att aktivera ljusshower och utmana din favoritstreamer.

Streamar du själv? Och om så, är detta några uppdateringar som du känner kommer höja dina streams till en ny nivå? Berätta för oss i kommentarerna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.