Ubisoft köper Kolibri

En fågel viskade säkert i örat på någon att det här var en god idé

Ubisoft blir majoritetsägare på 75 % i tyska Kolibri Games, utannonserade utgivaren i ett pressmeddelande i går. Kolibri Games har i dagsläget 100 anställda och är etablerat i Berlin. Utvecklaren är känd på mobilmarknaden, med titlar som Idle Miner Tycoon och Idle Factory Tycoon. Som namnen antyder handlar det om ”idle games”, subgenren som populariserats av spel som Cookie Clicker, där mycket av speltiden sker i bakgrunden utan input från spelaren.

Affären gick genom den 31 januari i år och Ubisofts ägargrad kan enligt överenskommelse komma att bli 100 % inom fyra år. Båda parter är mycket nöjda med affären, som innebär mer resurser för Kolibri och förväntas generera tillväxt för Ubisoft.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.