Ubisoft överraskar med nya Assassin’s Creed: Rogue

Segla över norra Atlanten och härja i New York! I en exklusiv artikel från Game Informer avslöjas nu det beryktade Assassin’s Creed: Comet, som egentligen heter Assassin’s Creed: Rogue, för Playstation 3 och Xbox 360. För första gången sedan Assassin’s Creed II (2009) kommer spelet att enbart vara för en spelare, vilket förhoppningsvis resulterar i en rikare story. Spelet handlar om lönnmördaren Shay Patrick Cormac och som spelets undertitel antyder överger han brödraskapet för att gå med i tempelordern.

Du kommer att utföra många uppdrag som lönnmördare och se Shay utvecklas fram till en punkt då ha tänker ”Det här är fel, något måste göras åt saken”.
Narrative Designer Ubisoft, Richard Farrese

Haytham Kenway och Adewale från tidigare Assassin’s Creed-titlar sägs medverka i det nya spelet som agerar brygga mellan Assassin’s Creed III och Assassin’s Creed IV: Black Flag och som ska vara en hörnsten i Kenway-sagan. Spelet tar plats under Sjuårskriget (som varade mellan 1756 och 1763) och det sägs att huvudkaraktären Shay har kopplingar till Assassin’s Creed: Unity som släpps till Playstation 4, PC och Xbox One några veckor innan.

Av det som visats och sagts ser det ut som att sjöfarandet från del tre och fyra i serien återkommer, men det är spelets skifte av fokus till antagonisterna, tempelriddarna, som verkligen intresserar. Förhoppningsvis får vi se ny spelmekanik unik för tempelorder, men i och med att huvudpersonen är en föredetta lönnmördare, är jag orolig att det kommer vara samma gamla autopilot-parkour.

Assassin’s Creed: Rogue släpps den 11 november 2014 till Playstation 3 och Xbox 360.

Källor: Eurogamer och Gamespot.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.