Unknown 9: Awakening avtäckt (ordentligt)

Unknown 9: Awakening är ett spel som legat länge i ugnen vid det här laget. Titeln avtäcktes (tillsammans med multimediala releaser) redan under Opening Night Live inför Gamescom 2020 och var tänkt att släppas året därpå. Det var kanske en väl optimistisk plan i och med hela den här affären med en global pandemi. Nu står vi här tre år senare och kan vittra en release. Studion Reflector Entertainment ladade nämligen i dagarna en halvannan minut lång trailer med rejäl filmisk potential.

Vad trailern däremot inte säger så mycket om är själva storyn. I Unknown 9: Awakening spelar du som Haroona, en kvinna med superkraften att resa mellan dimensioner. Dimensionen ifråga kallas för the Fold och människor med förmågan att resa dit kallas för Quaestor(er). I denna fålla finns övernaturliga krafter att både bruka och missbruka. Och Haroona, som bara vill veta mer om sina krafter och sin koppling till dem, befinner sig snart i centrum för en konflikt som omspänner mänsklighetens framtid.

De två fraktionerna som strider mellan varandra är skuggsamhällena LYS (Leap Year Society) och The Ascendants. De består båda av quaestorer och har var sin agenda bakom att utforska ”Fållan” och söka mänsklighetens förlorade kunskap.

Haroona röstsätts av ingen mindre än Anya Chalotra, mer känd som live-action-skådisen bakom Yennefer of Vengerberg från Netflix:s The Witcher. Unknown 9: Awakening är hennes första roll inom spelvärlden. Haroona bär ju också mer än en viss visuell likhet med sin röstskådis, inte sant?

Unknown 9: Awakening har ett släppdatum någon gång i sommar och kommer att släppas till PC och båda aktiva generationer PlayStation (4–5) och Xbox (One/Series X|S). För utgivning står Bandai Namco Entertainment. Spelet är studion Reflector Entertainments premiärspel (och ser förbaskat bra ut för det!).

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.