Vad sägs om att spela Doom 4 med virtual reality?

Virtual Reality (VR) kanske inte har gjort något större populärt nedslag genom åren av tekniska floppar inom området. Men uppfinnare och innovatörer ger inte upp. En av de senaste frontlöparna inom VR är utvecklingsteamet Oculus som genom en Kickstarter-kampanj har dragit igång utvecklingen av sin produkt Oculus Rift. Det är ett headset med inbyggda stereoskopiska 3D-skärmar som följer ens huvudrörelser i realtid och verkligen sätter in spelaren i den digitala spelvärlden.

John Carmack är en av de stora namn som har visat stort intresse för Oculus Rift och har sagt att Doom 4 kommer att stötta produkten vilket, för att förtydliga, innebär att man kommer kunna sätta på sig detta headset och rent visuellt gå omkring i spelet som om man vore där. Målet för Oculus är att lyckas få ut en färdig modell av produkten så att utvecklare snabbt kan beställa in och börja utveckla sina spel med stöd för VR. Kickstarterprojektet har redan hamnat fem gånger över den begärda summan och det verkar som att utvecklingen tar raska steg framåt.

[youtube id=”uzCwczY1jTM” width=”600″ height=”350″]

Källa: Oculus Rift Kickstarter-sida

 

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.