Vi har testat Tekken 7

På Comic Con Stockholm i år så fick Varvat möjligheten att testa på Tekken 7. Spelet finns redan som arkad-version i Japan men släpps tidigt 2017 på konsol. Då förmodligen i en rejält uppdaterad utgåva.

Det vi testade var en tidig, inte helt färdigställd kod av spelet och alla karaktärer och arenor var inte tillgängliga. En mängd nya karaktärer finns med i Tekken 7, bland dem Claudio och Lucky Chloe. Som följd saknas i dagsläget ett gäng favoriter från tidigare Tekken-spel.

Andra nyheter i spelet är det så kallade Rage Art och låter spelaren göra en specialattack som tar bort ungefär 30% av motståndarens maxhälsa i en enda attack! Men det finns en hake. Du måste vara rejält skadad för att utföra attacken. Meningen är att ge skadade spelare en chans att vända matchen. En annan, ganska stor nyhet är att du måste knocka din motståndare hela tre gånger för att vinna en fight, istället för tidigare bara två. Det betyder att man som max måste gå igenom fem ronder per match och som minst tre.

Hampus spöade pappa hårt i Tekken 7.

Hampus spöade pappa hårt i Tekken 7.

Tekken 7 är det första Tekken-spelet till den nya generationens konsoler och grafiken det medför är en välbehövlig uppdatering. Spelet känns i allmänhet mycket mer smooth än tidigare. Till exempel om man kastar en motståndare i marken så tar inte bara fienden skada, utan även den stackars marken.

Alla som gillar Tekken har absolut något att se fram emot i Tekken 7!

Mässans turnering
På Comic Con Stockholm hölls en traditionsenlig Tekken-turnering där de åtta bästa spelarna gick vidare till slutspel inför publik. Vissa av spelarna skröt om sina medhavda arcade-sticks, som enligt många är ett nödvändigt verktyg för tävlingar på elitnivå. Den slutgiltiga vinnaren Alexander Bäckström spelade Claudio, en sprillans ny karaktär för Tekken 7. Att bemästra en fighter i Tekken tar tid, så valet var extremt riskabelt, men visade sig samtidigt vara ett vinnande koncept. Alexander vann över Christoffer ”Cyrox” Molander som spelade Heihachi. Som segrare så belönades Alexander med en Tekken-tavla signerad av spelproducenten Katsuhiro Harada samt ett exemplar av spelet. Han gick även vidare till den nordiska onlinefinalen 2017 där han har chansen att vinna en resa till USA.

Grattis Alexander och lycka till!

Tekken 7 släpps 2017 till Playstation 4, Xbox One och PC.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.