Munch – ett VR-spel utan åksjuka

Mostly Harmless Games, en spelstudio från Skövde, har accepterat elefanten i VR-rummet och bestämt sig för att bygga spel som motverkar dess uppkomst. Jag pratar naturligtvis om illamåendet som kan uppstå vid VR-spel. Munch VR, studions andra spel, går ut på att hjälpa en liten fisk äta sig större. Nu i helgen ställer de ut Munch VR på Comic Con Stockholm i Kista.

– Vårt mål är att skapa VR-spel som är enkla, lättillgängliga och motverkar åksjuka, säger Alexander Milton, studions VD.

Alexander drabbas lätt av åksjuka, men det hindrar honom inte från att vilja göra spel i VR. Istället för att använda traditionell speldesign, som kan leda till illamående, förstod studion att tekniken krävde andra tillvägagångssätt, en ny speldesign. Insikten ledde till en rad olika teknikdemonstrationer, varav en blev Munch VR. Den enkla spelmekaniken gör att vem som helst kan uppleva potentialen i VR. Utan att magen skruvar sig.

Befinner ni er på Comic Con Stockholm kan vi rekommendera er att gå längst in i lokalen och pröva på.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.