Wii får spel för stroke-rehabilitering

[youtube id=”ffI25FZ6qeM” width=”600″ height=”350″]

Wii kan användas till mycket. Spela golf. Gå ner i vikt. Lära sig yoga. Men nu har några hjärnforskare från Newcastle University kommit upp med ännu ett användningsområde, nämligen att rehabilitera stroke-patienter. De har utvecklat ett gäng rörelseavkännande spel som på ett roligt sätt kommer att ge patienter möjligheten att öva upp hand- och ögon-koordination i tryggheten av sitt hem. Samtidigt kommer en terapeut att kunna bevaka utvecklingen i patientens återhämtning.  Spelen kommer så småningom att bli tillgänliga på PC och surplattor senare i år.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.