Wii får spel för stroke-rehabilitering

[youtube id=”ffI25FZ6qeM” width=”600″ height=”350″]

Wii kan användas till mycket. Spela golf. Gå ner i vikt. Lära sig yoga. Men nu har några hjärnforskare från Newcastle University kommit upp med ännu ett användningsområde, nämligen att rehabilitera stroke-patienter. De har utvecklat ett gäng rörelseavkännande spel som på ett roligt sätt kommer att ge patienter möjligheten att öva upp hand- och ögon-koordination i tryggheten av sitt hem. Samtidigt kommer en terapeut att kunna bevaka utvecklingen i patientens återhämtning.  Spelen kommer så småningom att bli tillgänliga på PC och surplattor senare i år.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.