Sony lanserar exklusivt Vita-spel: Table Top Tanks

För den som inte har hängt med i teknikvärldens många svängar så har augmenterad verklighet vuxit med stormsteg under de senaste åren. Augmenterad verklighet (AR) är mjukvara som utnyttjar kameror för att analysera verkligheten och modifiera den för något ändamål.  Ett exempel på detta är AR-korten till Nintendo 3DS som man lägger på ett bord och som sedan blir interaktiva objekt i spel.

Även PlayStation Vita har en rad AR-baserade spel: Cliff Diving, Table Football och Fireworks, och nu byggs biblioteket vidare med det nylanserade spelet Table Top Tanks. I detta spel kommer man att kunna placera ut Vitas medföljande AR-kort för att slåss med stridsvagnar på bordsytor och liknande, vilket öppnar upp för att kunna skapa egna banor och hinder med verkliga föremål som man placerar ut på bordet.

Nästa månad kommer ännu ett AR-spel att släppas till Vita. Pulzar. Håll ögonen öppna!

0 Delningar

2 Kommentarer

  1. Häftigt! Kanske dags att införskaffa ett Vita…

    Svara
    • För den som är nyfiken på augmenterad verklighet så finns det fullt av appar med sådana finesser till Android och iPhone. Bara att söka efter ”Augmented reality” i onlinebutikerna. 🙂

      Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.