Xbox fyller 20 år!

Idag är exakt tjugo år sedan Xbox släpptes till försäljning i USA. Det var Microsofts stora satsning för att slå sig in på konsolmarknaden. Bolaget hade stora planer för sin svarta, kryssade låda. Bland annat skulle onlinefunktionen Xbox Live göra det möjligt att ta spelandet via Internet, en då ganska ny funktion. Men det var spelen som lockade och den schyssta grafiken som slog sina konkurrenter med hästlängder.

Själv minns jag hur konsolen landade i familjehemmet senvåren 2002 i samband med Sverigepremiären. Halo: Combat Evolved blev det självklara valet som förstaspel. Dagar, veckor och månader ägnades åt Master Chiefs kamp mot covenanterna i ringvärlden Halo. Grafiken var enastående och likaså atmosfären. Multiplayermatcherna avlöste varandra när solokampanjen väl var avslutad. Det kändes verkligen i händerna att hålla den enorma handkontrollen som gjorde skäl för sin storlek. Än idag är The Duke den största handkontroll jag någonsin stött i spelsammanhang.

Vi på redaktionen utropar ett stort grattis och önskar fortsatt tjugo nya år för Xbox. Microsoft kommer uppmärksamma firandet hela dagen så håll utkik på den den officiella Xbox-hemsidan för mer information.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.