Zelda möter metroidvania och pixelvåld i Resolutiion

Så. Mycket. Rosa!

Den tyska studion Monolith of Minds och utgivaren Deck13 Spotlight (CrossCode, The Shattering) släpper om två veckor Resolutiion på PC och Nintendo Switch. Resolutiion är (förutom svårt att skriva korrekt) ett spel centrerat kring utforskande i stil med spel som Metroid och, framför allt, de tvådimensionella Zelda-spelen.

Vi har inte fått reda på så mycket om berättelsen i Resolutiion ännu. Det vi har fått se hittills pratar dock om familj, förräderi och identitet. Spelarens huvuduppgift är att eskortera en nyfiken A.I. genom ett landskap som bäst kan beskrivas som Hyper Light Drifter med ett blodstänk av Attack on Titan. Via kvarlämnade fragment och anteckningar kommer ni att sy ihop ett något mörkare drama där du kanske eller kanske inte är boven.

Resolutiion släpps den 28 maj (om två veckor i skrivande stund) på PC (Linux, Mac, Windows) och Nintendo Switch. En glimt från spelets utannonsering finns i sidhuvudet. På dess Steam-sida finns även en gratis demo för den som inte kan bärga sig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.