Pokkén Tournament DX kommer med nya funktioner på Switch

Pokkén Tournament DX till Nintendo Switch tar originalet och uppgraderar det med en ny pokémon, arkadkämparna och flera nya funktioner.

Pokkén Tournament, fightingspelet till Wii U där söta pokémon möts i våldsamma strider blev inte riktigt en hit bland svenska konsumenter, trots att det fick ett bra omdöme. Fightingspelet har sedan releasen 2015 (2016 i Sverige) ändå rönt en relativt stor kultsamling av hårdnackade gamers. Nu, i efterdyningarna av Pokémon Sun och Moon, och innan releaserna av Ultra Sun och Moon, släpps en upphottad version av fightingspelet – Pokkén Tournament DX!

Pokkén Tournament DX är ett exklusivt spel till Nintendo Switch och kommer innehålla helt nya funktioner samt nya kämpar att strida med. Helt färsk är Decidueye, den söta ugglan som utvecklas till en emo-Robin Hood. Räkna med att Decidueye har en bred arsenal av avståndsattacker. I denna DX utgåva har Nintendo även valt att inkludera kämparna som tidigare varit exklusiva till arkadversionen – kaxiga Croagunk, mystiska Darkrai, nobla Empoleon och kalla Scizor. Dessutom kan du kalla på Litten och Popplio i strid som support pokémon! Meow!

Funktioner

För den här versionen av Pokkén så har en hel drös med småfunktioner implementerats som att se motståndarens knappkommandon, söka på repriser, dagliga utmaningar med belöningar och så vidare. Mest intressant är möjligheten att strida tre mot tre, där motståndarna slåss med en pokémon i taget tills en står som vinnare. Spännande är också den sociala funktionen att skapa grupper för att hålla privata turneringar. Det visar sig dock hur användarvänlig funktionen blir.

Det ska bli intressant att se hur Pokkén Tournament DX skiljer sig från föregångaren, särskilt när det kommer till balansering. Vi som spelat Pokkén vet att det bara är att ge upp om motståndaren använder Lucario. Med nya pokémon kanske en balans kan infinna sig. Jag är nog mest förvånad över att inga nya arenor utannonserats. Pokkén hade förvisso en drös arenor, men fler hade inte skadat. En som utspelat sig på Alola hade varit kul.

Pokkén Tournament DX släpps den 22 september, exklusivt till Nintendo Switch.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.