2017 kan du bygga din egen flygplats

Airport Architect väcker gamla minnen till liv

Jag minns när jag som finnig tonåring la ner enorma timmar på på diverse tycoon-spel och simulatorer. Sim City var givetvis en tidig favorit, men ett spel jag fastnade för var Airport Inc. som jag plockade upp ur en realåda på Göfab utanför Göteborg. Jag kunde spela i timmar och det var en speciell känsla när det första överljudsplanet satte ner landningsstället på min landningsbana.

Nästa år släpps spelet Airport Architect som, såvitt jag förstått det, går ut på ungefär samma sak. Fast den här gången i bästa Minecraft-stil. Tanken är att du skall designa och driva din alldeles egna flygplats. För den late så finns modeller av verkliga flygplatser att tillgå, så som LAX och Heathrow. Om det blir en succé återstår att se, men att döma av studion UIG Entertainments tidiga installationer, så kanske vi inte skall ha allt för höga förväntningar.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.