5 saker som gör The Legend of Zelda: Breath of the Wild bra

Även om jag själv skulle kunna koka ihop en lista på hundra saker som är asgrymma i Breath of the Wild så överlåter jag tyckandet till de som faktiskt utvecklat spelet: producenten Eiji Aonuma och rådgivaren och spelgurun Shigeru Miyamoto.

  1. Hästar. Alla kanske inte diggar hästar men utvecklingsteamet spenderade många år på att finjustera djurlivet i spelet så att de ska kännas naturligt och skapa inlevelse.
  2. Klättring. En central pelare i hur spelaren förflyttar sig i spelet är klättringen. Inte bara för att nå nya platser utan även för att transportera sig långa sträckor genom att hoppa ut för ett stup och glidflyga med paraglidern.
  3. Fysik. Gravitation, massa och andra fysiska egenskaper i föremål har en avgörande roll för hur spelaren löser pussel i Breath of the Wild. Till skillnad från tidigare spel i serien öppnar det här upp för unika tillvägagångssätt. Problemen har inte längre en rätt lösning. Det här är revolutionerande!
  4. Storyn. Nintendo är stolta att ha fått ihop en stark berättelse trots spelets öppna värld. De säger sig ha en finurlig liten lösning på hur storyn hänger samman, men vi får vänta och uppleva det själva. De varnar också för tårfyllda ögonblick.
  5. Världen. Den visuella designen och musiken skapar stämning och inlevelse. Helheten blir en levande och trovärdig värld.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps den 3 mars till Nintendo Switch och Wii U.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.