7 pinnar kvar till Cyberpunk 2077! Allt du behöver veta

Sju dagar kvar! Här summerar vi små bra-att-veta inför nästa veckas release så att du kan fokusera på att sätta eld på Night City den 10 december!

Det känns overkligt men nu återstår knappt sju dagar innan vi kan bänka oss och spela det mest efterlängtade spelet i år! Med över ett halvår av förseningar kommer känslorna troligtvis vara starka när vi kliver in i skorna på V för att sätta eld på Night City, sparka Arasaka i röven och ersätta vårt kött med kromad metall.

CD Projekt Red utannonserade nyligen tiderna när Cyberpunk 2077 blir tillgängligt i de olika regionerna. Fysiska kopior står lite utanför deras kontroll men det hindrar dem inte från att vädja/hota spelare att inte streama spelet innan release. Utöver det har vi de fullständiga hårdvaruspecifikationerna för Cyberpunk 2077, samt funktioner som underlättar streaming och cross-save mellan generationer.

Bered dig för en datainjektion.

Om du är ute efter mer information om Cyberpunk 2077 som spel rekommenderar vi dig att läsa våra detaljerade guider, Allt vi vet om Cyberpunk 2077, Cyberware, och Attributes, Skills och Perks.

Release

De globala releasetiderna för PC och Stadia är enligt bilden nedan (från CD Projekt Red). För oss hemma i Sverige gäller det 01:00 den 10 december. Det är möjligt att ladda ner spelet redan på måndag den 7 december klockan 12:00 på GOG följt av 17:00 på Steam och Epic Store.

Vad det gäller konsoler som Playstation 4 och Xbox One släpps spelen vid midnatt på releasedagen i respektive region. Vad det gäller förladdningen är det möjligt att installera spelet redan den 3 december på Xbox One och upp till två dagar innan på Playstation 4. De med nästa generations konsoler kommer kunna ladda ner dem på de nya konsolerna så länge Cyberpunk 2077 är köpt på samma konto.

Vi har än så länge ingen information om någon day-1 patch. Förhoppningsvis är den inbakad in nedladdningen vid release.

Releasetider för Cyberpunk 2077.
Releasetider, CD Projekt Red.

Streaming

I över en vecka har det cirkulerat olagliga utgåvor av Cyberpunk 2077 som folk försökt sälja på eBay och streamat medan de varit pårökta. CD Projekt Red varnar alla fans för potentiella spoilers ute på nätet och uppmanar alla som får spelet tidigare (till exempel den fysiska utgåvan som kan levereras tidigare än förväntat) att inte streama Cyberpunk 2077. De som väljer att bryta mot CD Projekt Reds uppmaningar kommer att få leva med konsekvenserna.

När spelet sedan haft sin release önskar studion att fans streamar som om det inte fanns någon morgondag. Cyberpunk 2077 är särskilt utvecklat med streaming i åtanke och har flera funktioner för att underlätta för fans. Bland spelets inställningar kommer det att finnas en funktion för att censurera naket och en annan funktion för att stänga av specifika låtar i spelet som CD Projekt Red inte har fulla rättigheterna till.

CD Projekt Red.

Cross-save

Härom dagen meddelade CD Projekt Red att Cyberpunk 2077 har cross-save inom konsolfamiljerna. Detta betyder att när du tar steget från nuvarande generation till nästa generation kan du ta med dig dina sparfiler. Hur detta går till är väldigt okomplicerat men skiljer sig mellan Sony och Microsoft.

Playstation 4 till 5

På Playstation har du tre alternativ. Till att börja med kan du nyttja Cloud Save om du har Playstation Plus, då väljer du bara att spara filerna i molnet via tjänsten. Det går också att överföra filerna via en LAN-kabel eller wifi mellan konsolerna. Slutligen kan du använda en kompatibel USB-sticka för att kopiera och klistra in filerna.

Xbox One till Series X/S

I och med att Cyberpunk 2077 använder Smart Delivery System på Xbox behöver du inte göra något alls, förutsatt att dina enheter är uppkopplade och använder sig av molnfunktionerna. Då behöver du bara starta upp spelet på den enhet du vill spela på och så fixar konsolen resten.

Systemkrav

Allt en PC-gamer behöver veta. Om bilden händelsevis är av dålig kvalitet hänvisar vi dig till originalet på Cyberpunk 2077:s Facebooksida.

Systemkrav Cyberpunk 2077.
CD Projekt Red.

Bonus

Om du har förbeställt Cyberpunk 2077 på Steam får du en exklusiv novell utan extra kostnad. Den heter 2 AM-She Calls och är skriven av spelets story lead, Tomasz Marchewka. I novellen får du följa före detta polisen Frank när han jobbar nattskiftet som stridstaxi-förare.

Alla, oavsett plattform, kommer kunna kvittera diverse bonusar när de registrerar Cyberpunk 2077 på GOG. Utöver belöningarna på bilden nedan får du ytterligare belöningar för varje CD Projekt Red spel du äger, till exempel Gwent och The Witcher 3: Wild Hunt.’

CD Projekt Red.
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.