Flera Konami-klassiker landar på GOG- bl.a. Metal Gear Solid, Castlevania och Contra

Flera av Konamis klassiska titlar gör comeback på GOG och låter spelare återuppleva dessa äventyr på PC!

Konami-fans, i dag är en dag att fira! Nostalgin svämmar nästan över när Konami utannonserar tre klassiska Metal Gear-spel till GOG.com plus Konami Collector’s Series: Castlevania & Contra.

Metal Gear, det första spelet i den populära spelserien och ett av de första riktiga smygaspelen, återuppstår från de döda på GOG och tar fans tillbaka till 1987. Metal Gear är ett måste för retroentusiaster som inte hunnit doppa tårna i det mycket oförlåtliga actionspelet.

Metal Gear (1987) omslag.
Omslaget, och spelet i sig, bär starka influenser av Flykten från New York.

Metal Gear Solid, ett av de bästa actionspelen någonsin till Playstation 1, är en skänk från ovan. Det här var spelet som perfekt blandade smyga med action – innan allt gick över styr med nästa spel i räkningen. James Bond kan slänga sig i väggen och bli en stekt tofu, Solid Snake är den moderna spionen, som gifter David Hayters whiskeystämma med kroppen av en genmodifierad supersoldat.

Ska du skaffa något av dessa på GOG rekommenderar jag starkt Metal Gear Solid.

Metal Gear Solid 2: Substance, är ett bra spel i sig men ett svart får i trilogin. Den som ingen pratar om. Uppföljaren var så upphajpad när den kom 2001 att besvikelsen var total när huvudrollen visade sig vara någon annan än Solid Snake. Svordomarna var många från min mun, men spelet var bra. Kanske går det att uppskatta bättre idag när förväntningarna är borta.

Substance är en slags utökad directors cut av originalet som hette Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Den innehåller massor av extra VR-uppdrag plus ett par story-uppdrag som Solid Snake.

Konami Collector’s Series: Castlevania & Contra

Retroälskare kan nog finna större intresse i denna samling godbitar från Konamis arkiv. Packad med fem klassiska titlar kan fans och nyfikna retronoobs uppleva begynnelsen av dessa kultserier på GOG. Samlingen innehåller Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Castlevania III: Dracula’s Curse, Contra och Super C!

Även om samtliga av samlingens bidrag är värdiga titlar vill jag särskilt belysa Castlevania som ett tidlöst actionspel. Visserligen lider spelet av mekaniker vi avskyr idag (jag tänker på dig träffanimation-som-får-figuren-att-hoppa-bakåt!) men är i sin helhet ett mästerligt konstruerat spel. Även trean förtjänar uppmärksamhet för dess innovativa funktioner.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.