Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp skjuts upp

Olaf är inte road.

Den hyfsat efterlängtade remake-duon Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp skulle ha släppts till Nintendo Switch den 8 april, men skjuts nu upp på obestämd tid. Anledningen är det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina (alltså den ”speciella militära operationen”, beroende på vem du frågar). Nyheten aviserades på Twitter tidigare i dag. Ett nytt släppdatum kan i dagsläget inte ges, men samtliga Nintendo-konton på sajten ber fansen hålla sig uppdaterade.

Det enda oerhörda med det här är att det tagit så lång tid att hända. I Advance Wars börjar berättelsen med att armén Blue Moon invaderar Orange Stars territorium. Som om inte det vore nog är de två arméerna helt uppenbara analogier till Ryssland och USA respektive. Även om berättelsen inte är så tvådimensionell som denna beskrivning antyder så är det inte svårt att ha viss förståelse för beslutet.

Det här är andra gången som Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp får sitt släpp uppskjutet. Paketet skulle från början anlända till jul 2021, men behövde lite mer tid i utvecklingen. Frågan är om projektet nu är dömt att avdunsta i det dystra världsläget. Det känns inte helt osannolikt att serien i och med detta försvinner i ytterligare decennium. Låt oss hoppas att det inte blir så.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.